Cu mii de configurații de etichete RFID din care puteţi să alegeți și cu unele noi introduse aproape zilnic, cum puteți naviga prin gama de Tag-uri pasive pentru a găsi etichete rentabile care să ofere performanțe optime pentru aplicația dvs.? Iată 7 elemente de luat în considerare atunci când alegeți eticheta RFID potrivită pentru orice sarcină.
1. Frecvenţa de operare: LH, HF sau UHF
„RF” în RFID înseamnă „frecvență radio”. Fiecare sistem RFID operează în una dintre cele trei benzi de pe spectrul electromagnetic: frecvență joasă (LF), frecvență înaltă (HF) sau frecvență ultraînaltă (UHF). În general, pe măsură ce frecvența de operare crește, viteza de procesare a datelor crește, la fel ca și intervalul de citire – sau distanța dintre cititorul alimentat și eticheta pasivă pe care o citește. Cu toate acestea, creșterea frecvenței tinde să scadă capacitatea unei lungimi de undă radio de a pătrunde în unele materiale. În general:
! LF este o opțiune rentabilă pentru aplicații care permit plasarea fizică consecventă a etichetelor pe articole, permițând cititorilor să identifice etichetele individuale pe rând, la distanță apropiată. LF aproape că nu este afectat de mediu, de ex. apă sau metal.
! Etichetele HF pot fi citite de la distanțe de câțiva înch şi peste, permițând o mai mare flexibilitate pentru plasarea etichetelor și a cititorului și permițând o viteză și precizie mai mari de procesare. În plus, procesarea HF permite o capacitate de memorie mai mare pentru fiecare etichetă. (Vedeţi mai multe despre capacitatea de memorie mai jos.)
! Tehnologia UHF extinde rapid limitele vitezei și preciziei de colectare a datelor. Unele etichete UHF pot fi scanate de la până la 25 de ft. (8 metri) sau mai mult, dispozitivele de citire identificând mai multe etichete simultan. Folosind UHF, un camion întreg de sute de containere etichetate individual poate fi contabilizat în cele câteva secunde necesare pentru ca un camion să intre sau să iasă dintr-un punct de distribuție. Pe de altă parte, UHF este sensibil la mediul înconjurător pentru probleme precum reflectarea, amortizarea, dereglarea de către materialele din jur.
Dacă etichetele vor fi utilizate cu o rețea de cititoare existentă, atunci selectați o etichetă a cărei frecvență de operare este compatibilă cu sistemul dvs..
2. . Condiţii de mediu
Deși cipurile integrate sunt relativ delicate, acestea pot fi găzduite în materiale pentru a le proteja chiar și în cele mai dure condiții.
Într-un mediu stabil, cum ar fi etichetarea cărților într-o bibliotecă, o carcasă relativ modestă va oferi o protecție adecvată pentru componentele electronice ale fiecărei etichete.
La celălalt capăt al spectrului, etichetele utilizate în multe aplicații industriale trebuie să funcționeze în ciuda expunerii repetate la căldură sau frig extrem, impact fizic, vibrații, umiditate și agenți chimici.
Luați în considerare condițiile la care vor fi expuse etichetele atunci când sunt implementate în aplicația dvs.
Pe parcursul unei durate de viaţă de 20 până la 40 de ani, această etichetă va rezista la numeroase spălări de înaltă presiune cu sterilizare la căldură mare; plus expunerea repetată la lichide, substanțe chimice dure, rigorile de distribuție și colectare și temperaturi sub îngheț.
3. Compoziţia şi conţinutul articolelor etichetate
Etichetele și cititoarele RFID pot interacționa diferit în funcție de materialul de suprafață pe care sunt montate etichetele, inclusiv metal, sticlă, plastic sau lemn. Lichidele pot afecta, de asemenea, lizibilitatea, atât ca şi conținut al unui recipient etichetat, cât și atunci când lichidele sunt prezente în imediata apropiere a etichetelor și cititoarelor. Asigurați-vă că etichetele pe care le alegeți sunt testate pentru a funcționa în aplicația dvs.
4. Spaţiu fizic disponibil pentru aplicarea etichetelor
Etichetele vin într-o multitudine de dimensiuni și forme, de la unități de înaltă vizibilitate pentru a fi plasate pe exteriorul containerelor de marfă de 45 ft., până la etichete minuscule care se atașează discret sau sunt încorporate în obiecte mici. Cunoașterea opțiunilor de plasare a etichetelor și a potențialelor limitări de dimensiune pentru fiecare articol care urmează să fie etichetat vă va ajuta să identificați dimensiunea și forma etichetei potrivite pentru aplicația dvs..
Tehnologia de legătură directă atașează antenele cu cip fără a fi nevoie de carcase voluminoase, permițând producerea de etichete RFID mai mici și mai subțiri.
5. Metoda optimă de montare
Metoda optimă de montare va depinde de o combinație între locul în care va fi fixată o etichetă, condițiile de mediu la care va fi expusă și compoziția suprafeței pe care va fi plasată eticheta. Opțiunile includ:
Legături de cablu – Se atașează cu ușurință și oferă dovezi de manipulare atunci când sunt folosite ca sistem de închidere pentru pungi sau containere
Încorporare – Etichetele pot fi sigilate în componentele materiale ale unui articol sau fixate într-o cavitate
Adeziv – O varietate de adezivi industriali este disponibilă pentru a lega virtual aproape orice material și a menține în siguranță într-o gamă largă de condiții de mediu
Șuruburi, nituri sau cuie – Multe etichete includ orificii pre-găurite pentru a face această metodă rapidă și sigură
Sudare – Unele etichete prezintă suporturi care pot fi sudate în siguranță pe cilindri metalici, containere, unelte sau utilaje
Această etichetă flexibilă se montează rapid şi sigur pe ţevi, stâlpi sau tuburi cu legături de cablu.
Orificiile pre-găurite asigură o montare rapidă, sigură cu şuruburi sau cuie.
6. Capacitate de memorie
Etichetele cu capacități mari de memorie permit înregistrări mai detaliate. Cu toate acestea, etichetele cu memorie scăzută sunt suficiente pentru unele sarcini atunci când sunt utilizate cu o bază de date on-line care deține date suplimentare.
La începuturile sale, industria de urmărire RFID a folosit coduri alfanumerice doar pentru citire, de 8 și 16 biți, relativ simple, pentru a distinge articolele etichetate individual. Este necesar foarte puțin spațiu de memorie pentru a stoca aceste coduri simple. Pentru unele aplicații, un identificator de 16 biți poate fi încă suficient. Etichetele UHF folosesc în mare parte un cod EPC standardizat de 96 de biți, care este omologul electronic al unui cod de bare industrial.
Cu toate acestea, progresele tehnologice includ cantități mai mari de date în cipuri integrate de dimensiuni din ce în ce mai reduse. Etichetele cu memorie mai mare permit sistemelor de urmărire să utilizeze tehnici de codare și criptare mai sigure, pentru a asigura o mai mare acuratețe și veridicitate a datelor.
Etichetele cu memorie mare – cu până la 64 de kilobiţi sau mai mult și capacitatea de citire-scriere – redefinesc potențialul RFID. O singură etichetă poate stoca în siguranță înregistrările detaliate de întreținere pentru un echipament industrial sau un vehicul de flotă. Înregistrările complete ale etapelor procesului de producție stocate într-o etichetă cu memorie mare pot oferi informații instantanee despre stare chiar și în scenarii off-line, când nu este posibil accesul în timp real la baza de date.
Pentru mulți utilizatori RFID, creșterea capacității de memorie a etichetelor a extins semnificativ capabilitățile de urmărire și raportare logistică.
7. Combinarea şi potrivirea componentelor pentru o soluţie personalizată
Dacă primele 6 articole de mai sus nu au dezvăluit eticheta ideală pentru cerințele dvs., explorați potențialul unui design personalizat. Producătorii de top pot personaliza o etichetă pentru a se potrivi cerințelor dumneavoastră unice pentru tipul de cip, dimensiuni, programare și materiale. Combinarea și potrivirea componentelor standard pentru a crea o etichetă personalizată poate fi rentabilă, optimizând în același timp potențialul aplicației dvs. de logistică.
Personalizarea oferă, de asemenea, posibilitatea de a încorpora mai multe tehnologii într-o singură etichetă RFID, oferind căi care conectează sistemele vechi cu inițiative noi.
Publicat pe
14 January 2023